Vanhemmille

RAVINTO

Ateria-ajat järjestetään joustavasti lasten ikätason mukaisesti.

Aamuateria klo 8-8.30
Lounas klo 11-12
Välipala klo 14-15

Aamu- ja välipala valmistetaan päiväkodissa Järvenpään koulujen ja päiväkotien ruokalistan mukaisesti. Lounas valmistetaan Justin jakelukeittiöllä, josta se kuljetetaan päiväkodille.

Mikäli lapsenne syö aamupalan kotona tai ei ole välipalalla, toivomme, että ilmoitatte siitä mahdollisimman varhain henkilökunnalle, jotta pystymme valmistamaan oikean ateriamäärän.

Jos lapsellanne on jokin ruoka-aineallergia, vanhemmat ilmoittavat lapsen tarvitseman erityisruokavalion sitä varten laaditulla lomakkeella (lomakkeen saa päiväkodista) ja toimittavat allergiaa koskevan lääkärintodistuksen päiväkotiin (poikkeuksena laktoosi-intoleranssi, jolloin lääkärin todistusta ei tarvita).

Viikon ruokalista on päiväkodin ilmoitustaululla, sekä muksunkirjassa. Hammaspesun sijaan lapset saavat ruokailujen jälkeen ksylitol-pastillin. Pastillit hankimme päiväkodin toimesta suurempina erinä ja maksun perimme vanhemmilta.

PÄIVÄLEPO
Lapsille on varattu lepohetki ruokailun jälkeen n. 11.30-14 väliselle ajalle. Kaikista pienimmille on varattu oma lepotila. Päivälevolta lapset heräilevät omaan tahtiin. Isommat lapset lepäilevät satuhetken verran (halutessaan lapsella on mahdollisuus myös nukahtaa).

Satuhetken jälkeen on pelien pelailua, askartelua, muovailua ja muuta hiljaista tekemistä, jotta taataan kaikille mahdollisuus rauhalliseen uneen.

VAATETUS
Pukiessasi aamulla lastasi ota huomioon päiväkodin monipuolinen toiminta ulkona ja sisällä. Varaa sääolosuhteista riippuen tarkoituksenmukainen vaatetus (esim. kuravaatteet). Kesäaikaan ulko- ja sisävaatteet erikseen, ettei hiekkaa kulkeudu sisätiloihin. Muista seuraavat asiat:

  • Nimikoi kaikki vaatteet ja jalkineet esim. tekstiilitussilla
  • Vaippaikäiset tarvitsevat kotoa mukaan vaipat
  • Älä unohda varavaatteita, ne voi säilyttää päiväkodilla
  • Päiväkodilla käytetään turvallisuussyistä myös tossuja
  • Perjantaisin tyhjennä lokero siivousta varten

Lisäksi lapsesi tarvitsee liikuntatuokiota varten erillisen (päiväkodissa säilytettävän) liikunta-asun, joka voi olla esim. t-paita ja shortsit. Nimikoi myös nämä vaatteet. Toivottavaa olisi, että liikuntavaatteet olisivat kangaspussissa/repussa säilytystä ja liikuntasaliin kuljettamista varten

SAIRASTUNUT LAPSI
Sairaana tai toipilaana lapsi ei voi tulla muiden lasten joukkoon suuren tartuntariskin vuoksi. Suuressa ryhmässä sairaan lapsen olo tuntuisi entistä väsyttävämmältä ja tukalammalta. Lapsi voi palata sairastumisen jälkeen päiväkotiin yhden kuumeettoman päivän jälkeen, jos hän pystyy täysipainoisesti osallistumaan kaikkeen päiväkodin toimintaan sisällä ja ulkona.

Ilmoita lapsesi sairastumisesta välittömästi päiväkotiin joko tekstiviestillä tai soittamalla. Jos lapsi sairastuu päiväkodissa, siitä ilmoitetaan heti sinulle ja tarpeen vaatiessa lapsi toimitetaan hoitoon, esim. tapaturman sattuessa. Perheen osoitteet ja puhelinnumerot tulee olla ajan tasalla päiväkodissa.