Vanhemmille

RAVINTO

Ateria-ajat järjestetään joustavasti lasten ikätason mukaisesti.

Aamuateria klo 8–8:30
Lounas klo 11–12:15
Välipala klo 14–15:00

Aamu- ja välipala valmistetaan päiväkodissa Järvenpään koulujen ja päiväkotien ruokalistan mukaisesti. Lounas valmistetaan Saunakallion koulun jakelukeittiöllä, josta se kuljetetaan päiväkodille.

Mikäli lapsenne syö aamupalan kotona tai ei ole välipalalla, toivomme, että ilmoitatte siitä mahdollisimman varhain henkilökunnalle, jotta pystymme valmistamaan oikean ateriamäärän.

Jos lapsellanne on jokin ruoka-aineallergia, vanhemmat ilmoittavat lapsen tarvitseman erityisruokavalion sitä varten laaditulla lomakkeella (lomakkeen saa päiväkodista) ja toimittavat allergiaa koskevan lääkärintodistuksen päiväkotiin (poikkeuksena laktoosi-intoleranssi, jolloin lääkärin todistusta ei tarvita).

Viikon ruokalista on päiväkodin ilmoitustaululla. Hammaspesun sijaan lapset saavat ruokailujen jälkeen xylitol-pastillin. Jokaisella lapsella on oma pastillipurkki. Pastillit tuodaan kotoa.

PÄIVÄLEPO
Lapsille on varattu lepohetki ruokailun jälkeen n. 11:30–14 väliselle ajalle. Päivälevolta lapset heräilevät omaan tahtiin.

Satuhetken jälkeen on pelien pelailua, askartelua, muovailua ja muuta hiljaista tekemistä, jotta taataan kaikille mahdollisuus rauhalliseen uneen.

VAATETUS
Pukiessasi aamulla lastasi, ota huomioon päiväkodin monipuolinen toiminta ulkona ja sisällä. Varaa sääolosuhteista riippuen tarkoituksenmukainen vaatetus (esim. kuravaatteet). Kesäaikaan ulko- ja sisävaatteet erikseen, ettei hiekkaa kulkeudu sisätiloihin. Muista seuraavat asiat:

  • Nimikoi kaikki vaatteet ja jalkineet esim. tekstiilitussilla tai nimitarroilla
  • Vaippaikäiset tarvitsevat kotoa mukaan vaipat
  • Älä unohda varavaatteita, ne voi säilyttää päiväkodilla
  • Päiväkodilla käytetään turvallisuussyistä myös tossuja
  • Perjantaisin tyhjennä lokero siivousta varten

Lisäksi lapsesi tarvitsee liikuntatuokiota varten erillisen (päiväkodissa säilytettävän) liikunta-asun, joka voi olla esim. t-paita ja shortsit. Nimikoi myös nämä vaatteet.

SAIRASTUNUT LAPSI
Sairaana tai toipilaana lapsi ei voi tulla muiden lasten joukkoon suuren tartuntariskin vuoksi. Suuressa ryhmässä sairaan lapsen olo tuntuisi entistä väsyttävämmältä ja tukalammalta. Lapsi voi palata sairastumisen jälkeen päiväkotiin yhden kuumeettoman päivän jälkeen, jos hän pystyy täysipainoisesti osallistumaan kaikkeen päiväkodin toimintaan sisällä ja ulkona. Jos perheessä on vatsatautia, myös oireettoman lapsen olisi hyvä jäädä kotiin sairastamaan, kunnes tauti on perheestä ohi.

Ilmoita lapsesi sairastumisesta välittömästi päiväkotiin joko tekstiviestillä tai soittamalla. Jos lapsi sairastuu päiväkodissa, siitä ilmoitetaan heti sinulle ja tarpeen vaatiessa lapsi toimitetaan hoitoon, esim. tapaturman sattuessa. Perheen osoitteet ja puhelinnumerot tulee olla ajan tasalla päiväkodissa.